Parkinson boksen

Heb je de diagnose Parkinson en je zoekt een goede, leuke en effectieve manier om te sporten en de symptomen te bestrijden? Kom dan Parkinson boksen!

Waarom Parkinson boksen?

Parkinson Boksen is een leuke en effectieve manier om de symptomen van de ziekte van Parkinson te verminderen.  Het is een mooie vorm om te oefenen met het uitvoeren van “dubbeltaken”. Dit is vaak moeilijk voor mensen met Parkinson, boksen helpt om deze vaardigheden te verbeteren.

Tijdens onze Boks trainingen worden oefeningen gecombineerd met aandacht in het trainen van onderdelen zoals: Evenwicht, Balans, Lenigheid, Cognitie en Conditie Deze onderdelen zijn belangrijk voor mensen met Parkinson. U kunt in groepsverband komen sporten of individueel indien u meer persoonlijke ondersteuning wilt ontvangen.

Parkinson boksen

Volgens Neuroloog Bas Bloem is sporten een “medicijn”! Parkinson boksen geeft het gevoel “terug te vechten tegen de ziekte”. Wat een sterk en positief gevoel geeft! De boksers geven aan meer energie te krijgen door het uitoefenen van deze sport.

Trainer Henk van de Belt

Trainer Henk van de Belt

Heeft veel ervaring vanuit de sport en de zorg!  Deze combinatie is van belang voor een goede afstemming en persoonlijk contact met u.

Henk heeft op 04-04-2022  de training sporttrainers voor Parkinson (initiatief van ParkinsonNet.) succesvol afgerond.

Daardoor kennis opgedaan over:

  1. De ziekte van Parkinson en Parkinsonisme.
  2. Het belang van bewegen/boksen.
  3. De symptomen van de ziekte van Parkinson.
  4. Strategieën of oplossingen voor de sportlessen. (waarbij persoonlijk advies en aanvullingen van een fysio met 15 jaar ervaring met deze doelgroep.
  5. Samenwerken in een netwerk.

Wilt u een keer komen kijken en/of meedoen? Of hebt u nog vragen? Mail of bel mij dan gerust.  Ik hoop u binnenkort te ontmoeten op een van onze leuke trainingen.

Mail: henk@sonnenberch.nl of tel: 06-25566495