Wij willen je laten weten dat we er voor je zijn.

Erik Scherder zei het ook al in zijn masterclass: veel en lang zitten is niet gezond.

We weten het…..maar toch zijn wij met ons allen nog steeds op zoek naar hoe we in beweging zouden moeten komen in deze “gedeeltelijke” lockdown. Er is veel onzekerheid en er zijn vele vragen. Wat kan wel? Wat is verstandig? Waar doen we goed aan? We herkennen deze vragen vast. Er zijn immers veel beperkingen nu. Toch zouden we onszelf echt niet moeten beperken in bewegen. Juist nu niet.

De gezondheidsraad adviseert in haar bewegingsrichtlijnen om voldoende te bewegen en niet teveel achter elkaar te zitten. Maar wat betekend dit nu precies? Nederland kent nog geen specifieke richtlijnen voor volwassenen met betrekking tot zitten. Wel is duidelijk dat we elk half uur even beter kunnen gaan staan of lopen. Probeer nooit langer dan 2 uur onafgebroken te zitten.

Doordat we nu meer thuis zijn / thuis werken, merken we een toename bij onze fysiotherapeut. De meeste klachten ontstaan door te lang zitten in veelal een verkeerde houding. We hebben thuis niet de beste tafel en/of stoel om aan te werken. En vergeet het loopje naar je collega niet, die in een andere ruimte zit of op een andere afdeling. Of het praatje dat staande gevoerd wordt na een vergadering of bij de koffie automaat.

Het is ontzettend zonde dat we weten dat we moeten bewegen om gezond en fit te blijven, maar het niet doen. Terwijl jouw sportcentrum om de hoek ligt en daar de coach aanwezig is die voor jou een programma om maat kan schrijven.

Nog een leuk weetje is dat de beweegadviezen minimaal 150 minuten per week zijn en ons sportcentrum maar liefst 3855 minuten per week open is!! Dat is goed nieuws!

Toch zagen we de afgelopen tijd een grote terugloop in onze leden. Door alle onzekerheden waarin we leven begrijpelijk, maar voor je gezondheid zo ontzettend jammer. Het is juist nu belangrijk om fit en vitaal te blijven.

Wij willen je laten weten dat we er voor je zijn. In ons grote sportcentrum hebben we alle ruimte en kunnen we je veilig bewegen garanderen. 6 dagen per week, op bijna ieder moment van de dag.

Start je dag bijvoorbeeld met het trekken van een baantje, leer borstcrawl zwemmen in één van onze trainingen. I.p.v. 4 uur cup a soup trek je jouw sportschoenen aan en zorgen wij voor een mooi programma op maat in de fitnesszaal. Om toch even “samen” te zijn kun je veilig in één van onze grote sportzalen een groepsles volgen. Alles gaat op inschrijving van ons Virtuagym systeem. Hier vind je ons wekelijkse programma en een overzicht van het aantal deelnemers per uur. Je bepaald zelf wanneer je komt en wat je doet.

Zorg goed voor jezelf, wij helpen je graag.

Bron: https://www.zwembadbranche.nl/blijven-bewegen-in-de-gedeeltelijke-lockdown-van-groot-belang/