Binnensport open van 1 juli

Nieuwsbrief update 1 juli

Hoera! Hoera! Binnensport open vanaf 1 juli!

Vanaf woensdag 1 juli gaan de sportlessen en de fitness weer zoveel mogelijk op de normale tijden starten. Zoals iedere zomervakantie zijn er enkele aangepaste tijden. Wel zullen we verplicht zijn om het reserveringssysteem te behouden en daarbij zal er vooraf een gezondheidscheck worden gedaan. Er mag een maximum aantal personen in de zaal en er is zoveel mogelijk 1-richtingverkeer. De kleedkamers, douches en sauna mogen weer gebruikt worden, maar omdat de ruimte is ingeperkt door de 1,5 meter maatregel, adviseren we om geen gebruik te maken van de kleedkamers en direct na het sporten de zaal te verlaten via de nooduitgang. Doordat wij in alle zalen al een zeer geschikt ventilatiesysteem hadden, kunnen we heel goed het klimaat beheersen volgens de richtlijnen van het RIVM. We hebben zelfs veel meer capaciteit dan wat er gevraagd wordt!

Het protocol binnensporten staat hier, lees deze vooral even door: Protocol Verantwoord Sporten Sonnenberch juni 2020
Hier staan de belangrijkste regels voor het sporten nog even kort uitgelegd: VOORZORGSMAATREGELEN Binnensporten

Voor het zwembad zijn er ook weer meer versoepelingen. We mogen weer in de lengte van het bad zwemmen en er mogen weer meer mensen in het bad. Buiten het bad blijft wel de 1,5 meter regel gelden.

Het reserveren van de lessen kan al via het Virtuagym systeem. Dat kan via de App of via Virtuagym
Eventueel kan u ook telefonisch reserveren. Ook is het mogelijk om, wanneer u aan het sporten bent, te reserveren voor de volgende keer sporten. Als u gewoon binnen komt lopen kan er een plekje vrij zijn, maar het zou ook kunnen dat de zaal vol is!

Vanaf 1 juli gaan de normale lidmaatschappen weer lopen. De incasso daarvan zal medio juli zijn. Eventueel vooruitbetaalde maanden zijn door de corona-stop ook opgeschoven. Die heeft u dus niet betaald. Dan zal er dus ook in een later stadium een incasso volgen en niet meteen in juli.

Natuurlijk houden we ons aan de geldende RIVM regels. We hopen op deze manier toch zoveel mogelijk mensen in beweging en fit te krijgen. Dus kom het eens proberen, het voelt heerlijk, maar let wel op elkaar en houd afstand!

De belangrijkste aandachtspunten voor het binnensporten zijn:

  • Kom niet eerder dan de afgesproken starttijd naar de accommodatie.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).
  • De kleedkamers, douches en sauna’s zijn geopend, maar door de ingeperkte ruimte adviseren we om thuis te douchen en geen gebruik te maken van de kleedkamers.
  • Op iedere locatie wordt er door middel van vakken of materialen aangegeven waar iedere sporter moet staan. Hierbij wordt minimaal 1,5 meter afstand gehouden.
  • De fitnesstraining duurt 75 minuten en de groepslessen ongeveer 50 minuten zodat er nog wisseltijd is.
  • Er is altijd een instructeur aanwezig tijdens de sportlessen.
  • Volg altijd de instructies van de instructeurs op!
  • En het belangrijkste van allemaal: VEEL PLEZIER! 🙂